Ostfyllda paprikor med klyftpotatis och guacamole.


Alltså den här maträtten. Affjgfgbmdsfgjkhgs så god!! Faktiskt en rätt jag kommit på ganska mycket själv också. Inte för att fyllda paprikor och klyftpotatis är särskilt extraordinärt egentligen, men ändå, inte alla som snickrat ihop ett alldeles eget recept som detta. Guacamolen i den här anrättningen behövs egentligen inte, den är mest adderad för att jag och min sambo är sådana avokadoälskare och gärna äter för mycket avokado än för lite (det enda som stoppar oss är priset på avokado!). Men hursomhelst, gillar en avokado så är det ändå en kul grej att dippa potatisen i. Annars fungerar ostfyllningen lite som en sås också, så det blir kanske liiite som kaka på kaka. Dock skulle jag tipsa om sallad till den här maträtten, det har vi haft vid övriga tillfällen men just när dessa bilderna togs kanske vi blev lite väl ivriga i att ha guacamole till att vi glömde salladen.
Potatis + torkad timjan, basilika, örtsalt, svartpeppar och olivolja
2 röda paprikor
150 g philadelphia
125 g keso
Valfri ost
Örtsalt, svartpeppar, basilika igen
1 till vitlöksklyfta
2-3 msk pesto
Sallad till servering
Eller guacamole, 1 avokado, créme fraiche, vitlök och kryddor
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor. Ringla olivolja i en ugnssäker form, häv ner potatisen och krydda mycket. Sedan in i ugnen. Glöm inte blanda om då och då och ta ut när de är tillräckligt mjuka.
Dags att börja med paprikorna! Tag två, dela på längden och kärna ur. För att göra röran som ska agera fyllning så blandas 150 gram philadelphia med 125 gram keso och riven ost. Jag tog herrgårdsost men vilken ost som helst som är god funkar säkert. Krydda med örtsalt, svartpeppar och torkad basilika. Pressa i en vitlöksklyfta och rör ner några skedar pesto, kanske 2-3 matskedar. Smaka av och om det smakar utmärkt så är det klart! Annars krydda lite till. Fyll paprikorna med färskoströran. Ringla lite olivolja i botten på en ugnssäker form och lägg i de fyllda paprikorna. Ställ sedan in i ugnen bredvid potatisen. Grädda i ungefär 30 minuter. Därefter börjar de få färg så då är det bra att hålla extra koll så de inte bränns vid.
Klart slut. Ät med sallad eller guacamole!
Kommentarer!