Paj med makrill, oliver och sparris.

Den här pajen skulle jag rekomendera till den som gillar makrill, och inte den som är som mig, som kanske hänger upp sig på att det luktar lite väl likt kattmat. Men jag försöker lära mig, då min sambo är väldigt mycket för makrill och tonfisk. Och det går framåt, den här pajen tyckte jag blev väldigt god. Hela detta pajrecept kan jag dock inte ta på mig att ha kommit på själv, utan det är en kreation skapad ur min sambos hjärna. Min sambo och jag är förövrigt ett utmärkt paj-team. Jag gör deg, han trycker ut den i formen så att den blir tunn och bra, sedan fixar vi fyllning och resten tillsammans. Älskar att laga mat ihop med honom ♥. Med en god sallad till blir det en utmärkt middag tycker jag. Receptet på pajdeg är från ica.se.
 
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
3 ägg
2,5 dl mjölk
3 dl ost
Salt och svartpeppar
Tre burkar makrill i tomatsås
En burk grön sparris
En burk gröna oliver utan kärnor
 
Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter. Rör ihop ägg, mjölk, ost och kryddor till äggstanningen. När pajdegen och äggstanningen är klar är det bara att lägga ett lager makrill med tomatsås i botten på pajen. Lägg sparris uppepå och sedan oliverna. Häll över äggstanningen och salta och peppra lite uppepå. Grädda i ugnen i 25-30 minuter. Klart!


Kommentarer!


Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

  • Till bloggens startsida

KATEGORIER

  • Allmänt

ARKIV

  • Mars 2015